ПРОГРАМА ЗА ЗАБРЗУВАЊЕ 2

Објавено на - октомври 17 , 2023

ACCELERATION PROGRAMME 2

 

Овој проект финансиран од ЕУ го започна повикот за својата втора програма за забрзување на своите грантови и услуги од 2,6 милиони евра, чија цел е да ги поддржи малите и средните претпријатија од три релевантни европски производствени екосистеми (мобилност, транспорт и автомобилизам, воздушна и одбрана и електроника). Како резултат на тоа, проектот ќе им овозможи на корисниците дигитално да го трансформираат нивниот производствен процес заснован на принципите на Индустрија 5.0 за човечко ориентираност, одржливост и издржливост.

 

Избраните мали и средни претпријатија би можеле да имаат корист од:

• Индивидуални проценки на индустријата 5.0 и услуги во вредност од 10.000 евра приспособени на технолошките, деловните и кадровските потреби за унапредување на нивната компанија

• 50.000 евра финансирање без капитал за спроведување на нивниот план за транзиција во индустријата 5.0.

Повикот ќе има три крајни датуми: 25 октомври 2023 година, 3 јануари 2024 година, 28 февруари 2024 година.

Па  затоа одете на страна:   https://sureproject.eu/acceleration-programme-2/

 и не пропуштајте ја можноста на вашиот бизнис да има корист, Заштедете, не доцни, не губете ја МОЖНОСТА.... .......

 

ACCELERATION PROGRAMME 2

 

Дали сте МСП што работи во европските синџири на вредност за производство на мобилност, транспорт и автомобили (МТА), воздушна и одбрана и електроника? Дали треба дигитално да го трансформирате вашиот производствен процес за да стане поодржлив, поотпорен и човечкоцентричен, но немате доволно ресурси или знаење за да го направите тоа?

 

Ако е така, не барајте понатаму, бидејќи проектот SURE5.0 финансиран од ЕУ може да ве поддржи со повеќе од 2,6 милиони евра во каскадно финансирање дополнето со приспособени услуги, достапни со аплицирање во нашите две програми за забрзување. Секој од нив е структуриран во секвенцијален двофазен пристап, нудејќи им на компаниите следниве придобивки:

 

5.0 проценки и услуги во вредност од 10.000 €

Првата програма за забрзување беше лансирана во декември 2022 година со резултат од 17 мали и средни претпријатија избрани во фаза 1. До септември 2023 година овие компании ќе ги добијат првите приспособени услуги и ќе имаат право да аплицираат во втората фаза (која ќе започне во август оваа година) , за да можат да добијат дополнителни услуги за поддршка и финансирање за нивните планови за транзиција.

 

50.000 евра/финансирање без капитал за мали и средни претпријатија за спроведување на вашиот план за транзиција 5.0

Во случај вашата компанија да не може да влезе во првата програма за забрзување, имате нова можност да се вклучите во проектот SURE5.0 преку втората програма за забрзување.

 

Среќни сме да објавиме дека Акцелераторската програма 2 штотуку започна. Ако сте подобна МСП, не пропуштајте ја можноста да аплицирате во фаза 1, отворена од 28 јули 2023 до 28 февруари 2024 година, 17:00 CET*

 

*Три датуми ќе бидат обезбедени за да се примаат предлозите на пораспореден начин и да се олесни процесот на оценување.